Kursusbeskrivelse
Ingen skaber alene, derfor åbner vi dørene for et værkstedskursus, hvor kunstneriske og håndværksmæssige grundelementer sættes i fokus. Du vælger ét værksted for hele ugen, hvor du får mulighed for at udvikle dit eget udtryk under kyndig vejledning fra dygtige undervisere, der vil give dig små og store udfordringer.
Proces, teknik, håndværk og kreativitet vil være en integreret del af undervisningen og her vil være tid til fordybelse og samtale på værkstedet, som er åbent døgnet rundt. Der vil desuden være perspektiverende foredrag og oplæg på værkstedet, samvær med andre kunstinteresserede og masser af inspiration for både begyndere og øvede.
Kursusledere: Forstander Ursula Dieterich-Pedersen og timelærer Mette Boe
Højskolens Rytme
8.00 Morgenmad
8.30 Morgensamling
12.00 Frokost
14.30 Kaffepause
17.30 Mulighed for aftensang i Klosterkirken
18.00 Aftensmad
21.00 Aftenkaffe
Oversigt over værkstederne
Du vælger ét værksted for hele ugen og kurset bindes sammen af fælles morgensamlinger, foredrag om kunstens natursyn samt ekskursioner i omegnenes natur.
Herunder kan du se en kort introduktion af værkstederne, for den fulde beskrivelse skal du downloade programmet.
I Eksperimenterende maleri – Broderi og tekstil (max 8-10 deltagere) v/Sofie Børsting, billedkunstner
Taktile, sanselige eksperimenter med maleri, nål og tråd
Vi inspireres af planternes sanselige verden af duft, taktilitet, form og symbolske betydninger. Planterne finder vi i nærområdet, i højskolens have eller langs Brede Å. Vi arbejder eksperimenterende med maleri på stof som silke, hør og bomuld, hvorefter der arbejdes videre med broderi, collage/applikationer ud fra de fundne planter eller fotos. Vi skiftevis maler og broderer for at få lag og dybde arbejdet. Der arbejdes i farvefamilier og i tone i tone. Det er en guidet proces med korte og lange øvelser samt frit arbejde.
II Collage – Tredimensionale billedrum (max 10-12 deltagere) v/Mette Boe, billedkunstner
Med udgangspunkt i dine egne historier skaber du nye spændende, sjove, poetiske og interessante tredimensionale collager. Fordyb dig i dit eget formsprog og omsæt vigtige øjeblikke til en levende visuel fortælling. Du arbejder selvstændigt i din egen rytme evt. med medbragte materialer, det kan være alt fra tekstiler, garn, papir, fotos, dagbøger og små genstande. Det bliver en uge med masser af nærvær, latter, kreativ udvikling, samtaler om historiernes betydning, billedsprog, komposition og rum.
III Kalligrafi (max 18 deltagere) v/Allan Daastrup, kalligraf og Oriol Miro, kalligraf
Let there be light or make it bolder!
Med sin oprindelse i den tidlige middelalder har Uncial-skrift været en kilde til inspiration for kunstnere, kalligrafer og designere. I workshoppen vil fokus skifte mellem studiet af middelalderlige kilder til at udforske mere personlige fortolkninger og lede efter måder at udtrykke sig på. Workshoppen vil dække Uncial-skrift samt versaler (store typer) og en del dekoration. Uncial-skrift kan skrives ganske råt og enkelt; på den anden side kan Uncials også være sofistikerede og udfordrende. Så denne workshop er for alle niveauer – begyndere såvel som mere erfarne kalligrafer.
IV Skrivekunst (max 10-12 deltagere) v/Mie Laugesen, forfatterstudent fra forfatterskolen i Bø og tidl. højskolelærer
Gennem enkle skriveøvelser udforsker vi vores måde at fortælle vores historie på med et særligt fokus på erfaring og fællesskaber. Vi vækker vores minder gennem sanserne og bruger gentagelsens form til at fremkalde fortiden. Vi læser korte tekststykker af forskellige forfattere som inspiration. Der vil både være styrede skriveøvelser og tid til at fordybe sig individuelt. Du behøver ikke at have erfaring med at skrive, du skal blot have mod på at kaste dig ud i forskellige øvelser og se, hvad de giver dig – det sker, at du finder en fortælling, du slet ikke vidste, at du havde i dig!
Program
Vi arbejder på programmet lidt endnu.. :-)
Om underviserne
Priser
kr. 5.450 Prisen inkluderer ugens program, fuld forplejning, linned, håndklæder og en seng i et enkeltværelse.
kr. 4.950 Prisen inkluderer ugens program, fuld forplejning, linned, håndklæder og en seng i et dobbeltværelse.
kr. 4.650 Dagselev: Prisen inkluderer ugens program og fuld forplejning.
kr. 250 Afbestillingsforsikring
Tilmelding
Lyder kurset som noget for dig, kan du tilmelde dig gennem vores online formular eller ringe til os på 7474 4040 og høre mere.
Vi glæder os til at se dig.