Tilbage til Alle begivenheder

Værkstedskursus I: Tekstil


  • Løgumkloster Højskole Brorsonsvej 2 6240 Løgumkloster Denmark (kort)

Værkstedskursus I

Tekstil

Kursusbeskrivelse

Ingen skaber alene, derfor åbner vi dørene for et værkstedskursus, hvor kunstneriske og håndværksmæssige grundelementer sættes i fokus. Du vælger ét værksted for hele ugen, hvor du får mulighed for at udvikle dit eget udtryk under kyndig vejledning fra dygtige undervisere, der vil give dig små og store udfordringer. Kurset bindes sammen af fælles morgensamlinger, foredrag om kunstens natursyn samt ekskursioner i omegnenes natur.

Proces, teknik, håndværk og kreativitet vil være en integreret del af undervisningen og her vil være tid til fordybelse og samtale på værkstedet, som er åbent døgnet rundt. Der vil desuden være perspektiverende foredrag og oplæg på værkstedet, samvær med andre kunstinteresserede og masser af inspiration for både begyndere og øvede.

Kursusleder: Anja Kjølby, højskolelærer


På denne side kan du læse om værkstedet Tekstil.
Ønsker at du at se en samlet oversigt over alle ugens værksteder, kan du finde det her.


Højskolens Rytme

8.00 Morgenmad

8.30 Morgensamling

12.00 Frokost

14.30 Kaffepause

17.30 Mulighed for aftensang i Klosterkirken

18.00 Aftensmad

21.00 Aftenkaffe


Tekstil

Herunder kan du se en kort introduktion af værkstedet. For den fulde beskrivelse af alle værkstederne skal du downloade programmet.

Tekstil (max 10-12 deltagere) v/Ruth Duggan, højskolelærer

På dette kursus får du masser af smagsprøver på håndarbejdsteknikker. Kurset består af flere mini-workshops, der lukker op for tekstilernes verden. Vi starter med fåret, modtager dets uld, vurderer kvaliteten, lærer om fibrene og om hvordan man vasker ulden. Derefter lærer du at spinde en unik kunsttråd med håndten og efterfølgende på spinderok. Du introduceres også for tekstilkonstruktion gennem fx gobelinvævning. Ugen afsluttes med broderi, en dekorativ smagsprøve på udsmykning gennem lag og sting.


Program

Søndag 29.06.25

14:00 - 17:00

Ankomst og indkvartering

17:00 – 17:45

Velkommen til Løgumkloster Højskole

Præsentation af højskolen og introduktion til ugen

v/Ruth Duggan og Tue Winther, højskolelærere

19:30 - 21:00

Værkstedsundervisning: Introduktion

I Maleri v/Sofie Børsting

II Akvarel v/Anja Kjølby

III Grafik v/Petrine Kjær

IV Tekstil v/Ruth Duggan

V Keramik v/Tue Winther

VI Skulpturv/Thomas Zickelbein

Mandag 20.06.25

08:45 – 09:45

Wunderkammer: Om inspirationskilder og samlinger

Wunderkammeret var en forløber for nutidens museer. I 1500-tallet bestod disse – ofte private samlinger – af en blanding af kunstværker, skønne objekter, sjældne skatte og sære fund fa naturen, der når de blev udstillet sammen kunne danne nye indtryk. Ofte er disse samlinger siden blev kaldt for ”raritetskabinetter” – den danske billedkunstner John Olsen kaldte sine udstillede samlinger for ”undrekamre” – og vi vil se nærmere på forskellige kunstneres samlinger, der har været med til at inspirere dem eller direkte indgået i deres kunstneriske virke.

v/Anja Kjølby, højskolelærer

10:00 – 11:45

Værkstedsundervisning

14:00 – 16:00

Værkstedsundervisning – fortsat

16:00 – 17:00

Mulighed for fordybelse

Denne time er et mulighedsrum for fordybelse i og refleksion over eget arbejde, Du kan være på værkstedet for at arbejde eller blot for at se og mærke efter. Du kan trække dig tilbage, finde en plads til fordybelse i samtale eller gå en tur.

For de, der har lyst, er der mulighed for en rundvisning i kirke og kloster

Mulighed for et besøg i cistercienserne smukke kirke. Her vil der være en rundvisning og fortælling om munkenes verden. Cistercienserordenen kom til Løgumkloster i 1173 og satte et uforgængeligt præg på byen og egnen.

v/Anja Kjølby, højskolelærer

Aften

Mulighed for fordybelse på værkstedet

Tirsdag 01.07.25

09:30 – 11:45

Værkstedsundervisning

14:00 – 16:00

Værkstedsundervisning – fortsat

16:00 – 17:00

Mulighed for fordybelse

19:30 – 21:00

Farvernes verden og tekstil-identitet

Farver spiller en afgørende rolle i vores liv. Farve er desuden et væsentligt element i tekstildesign. Den tyske maler Joseph Albers' skrift ”Interaction of Colour” (1963), der er et hovedværk inden for undervisning, fremkaldte et nyt perspektiv og forståelse for Ruth Duggan, da hun tog sin master i København. I dette foredrag vil hun præsentere flere projekter, hvor hun har arbejdet med farve og med forskellige tilgange for at forsøge at forstå og dissekere, hvad farve er og kan. Ruth vil også dele historier om, hvor hun får sin inspiration fra til at lave tekstilkunst, der udforsker formfibre og farver. Senest har hun forrige sommer haft et kunstnerophold i Arriaolos, Portugal.

v/Ruth Duggan, højskolelærer

Onsdag 02.07.25

09:30 – 11:45

Værkstedsundervisning

14:00 – 16:00

Værkstedsbesøg

Denne eftermiddag vil vi på skift besøge de 6 værksteder for at lade os inspirere af hinanden samt få et indblik i forskellige skabende processer. Hvert hold bestemmer selv hvad de vil præsentere og hvordan. Det handler ikke om at fremvise færdige resultater men om at give et indblik i værkstedsarbejdet samt de tanker, erfaringer og erkendelser, der dukker op, når man arbejder kreativt.

Mulighed for fordybelse på værkstedet

Torsdag 03.07.25

08:45 – 09:45

I eksil-vakuummet: Om billedkunstneren Peter Brandes (1944-)

Peter Branders er både maler, grafiker og skulptør. Han er desuden en af dansk kunst mest brugte billedkunstnere, når det gælder kirkeudsmykninger. Brandes voksede op i Assens men familien på faderens side var jødisk og bragte en anden dimension ind i Peter Brandes’ tilværelse. Det er derfor at han ofte har fortalt, at grunden til, at han erhvervede sig Asger Jorns hus i Paris, skyldes at han bedste skaber i ”eksil-vakuummet”. Der hvor han selv har valgt at slå sig ned, men egentlig ikke helt hører til og har hjemme. Som optakt til eftermiddagens mulighed for besøg på Kunsthal Holmen, der er aktuel med en Peter Brandes-udstilling, laver vi punktnedslag i Brandes’ liv og værk.

v/Anja Kjølby, højskolelærer

10:00 - 11:45

Værkstedsundervisning

14:00 - 16:00

Værkstedsundervisning

16:00 – 17:00

Mulighed for fordybelse

For de, der har lyst, tilbydes et besøg på Kunsthal Holmen

Vi besøger vores lokale Kunsthal Holmen. Den gamle slesvigske gård er et spændende udstillingssted for moderne kunst og vi skal se den aktuelle udstilling med værker af en af billedkunstner Peter Brandes.

v/Petrine Kjær, højskolelærer

18:00

Afslutningsmiddag og efterfølgende sangaften

v/Anja Kjølby og Jakob Ridderberg, højskolelærere

Fredag 04.07.25

09:30 – 11:45

Værkstedsundervisning

12:45 – 13:15

Fællesafslutning i Ottekanten

v/Anja Kjølby og Petrine Kjær, højskolelærere

Afrejse

*Ret til ændringer i programmet forbeholdes.


Om underviseren

Ruth Duggan

I am a textile designer working with dyeing, weaving, knit, print and embroidery. I have a love for colour, nature and tactility which has brought me through many years working and training within textile and surface design.

I am hugely inspired by tactility found in nature and use this a lot to make many different forms of art, visual design and sculptural-like surfaces. I enjoy exploring many different fabrics, materials, papers, threads and yarns.

I think working with your hands is incredibly satisfying and brings enormous joy. Textiles are all around us and can be anything and everything.

Since I was born and raised in England, my Danish can sometimes fail me. Should that happen, I would love your help.


Priser

kr. 5.450   Prisen inkluderer ugens program, fuld forplejning, linned, håndklæder og en seng i et enkeltværelse

kr. 4.950  Prisen inkluderer ugens program, fuld forplejning, linned, håndklæder og en seng i et dobbeltværelse

kr. 4.650 Dagselev: Prisen inkluderer ugens program og fuld forplejning.  

kr. 250   Afbestillingsforsikring


Tilmelding

Lyder kurset som noget for dig, kan du tilmelde dig gennem vores online formular eller ringe til os på 7474 4040 og høre mere.

Vi glæder os til at se dig.

Næste
Næste
6. juli

Familiekursus: Kreativitet, natur, bevægelse og musik (børn fra 6 år og op)