Madhåndværk
Hvad går faget ud på
Køkkenet på højskolen er grønt og bæredygtigt og det er vi også i Madhåndværk. På efterårsholdet kommer vi til at bruge råvarer fra haven og naturen, som sankeholdet har samlet. Derfor vil en del af arbejdet i madhåndværk gå ud på at omsætte høsten til god mad ved bl.a. sørge for at konservere det med sukker, salt eller eddike, så vi kan få glæde af det hen over året. Du vil lære at lave marmelade og saft, sylte agurker, rødbeder, løg, rødkål mm.
I bageafdelingen får du kørekort til den rigtig store røremaskine, når du får rutine i at bage rugbrød, surdejsboller og kager til hverdag og fest. Har du særlig interesse for wienerbrød, kan du specialisere dig i at lave croissanter, t-birkes eller pain au chocolat, som vil vække jubel til højskolens weekend-brunch. Og så er der også mulighed for at lære at lave mormor-mad og måske med et twist.
Hvad tager du med dig
- Tilfredsstillelsen ved at gøre andre glade med god mad og lækkert bagværk
- Erfaring med at lave fejl og lære fra dem
- Opskrifter på sikre scoretricks i baglommen